Kanapé Trend

Kanapé trend és kanapé vásárlási tanácsok

 

Mi az a Keruing fa?

Mi az a Keruing fa? Végre itt a tavasz! Már mindannyian nagyon vártuk...

Gondolom Te is szívesen sütkérezel ilyenkor a napon és élvezed a napsütés melegét. Mert én igen! A minap egyik este le is ugrottam a Balcsira, kerestem egy padot ahol letanyáztam és csak hallgattam a víz csobogását. Kissé még borzongtam a hűvös, enyhe szellő simogató érintésétől, de ez már valóban egy tavaszi este volt!

Sok helyen láttam családokat, párokat, baráti társaságokat a kertben, vagy a verandán összegyűlve, akik sütögettek, beszélgettek és közben nagyon, de nagyon jól érezték magukat. Mindegyikükben volt egy közös dolog: Előszedték a kerti bútorokat! Ki-ki a saját ízlésének megfelelő darabot, de valamennyi fából volt!

Tudtad, hogy az igazi kerti bútorokat különlegesen strapabíró fafajokból készítik? Ilyen például a keruing fa. Hogy mi is ez, illetve miért ebből készülnek a legjobb kerti bútorok, az alábbi néhány mondatból megtudhatod!

A keruing Ázsia dél-, délkelet részeiről származik. Szerkezeti felépítésének köszönhetően szokatlanul kemény és időjárásálló fafajta, így alkalmas kerti bútorok és akár kültéri - teraszokra lerakható - parketta készítésére. Felülete fényes és sima, színe vörösesbarna. Hasonló a nálunk is ismert akác, vagy tölgyfa szerkezetéhez, de a más éghajlatnak köszönhetően jobban bírja az időjárás viszontagságait. A keruing fa bőven tartalmaz természetes olajakat de a nap sugarai hatására ezek eltávoznak belőle, így érdemes odafigyelni a kezelésére. Évenként egyszer olajos ápolóval lekezelve, hosszú időn keresztül tartós marad. Jobb nem színtelen ápolót használni, mivel a színezett olajok jobban bírják a napsütést, később égnek ki, így jobban megvédik kerti bútorainkat. Ezeket az ápoló olajokat nyugodtan használhatjuk a hazai fafajok védelmére is, mint például az akác, vagy a tölgy.Kapcsolódó cikkek

Íróasztalok fenyőből

Íróasztalok fenyőből

Fenyő minden mennyiségben, a dolgozószobába és irodába is!
Az ülőgarnitúra jellemzői és tipikus hibái

Az ülőgarnitúra jellemzői és tipikus hibái

Fontos tudnod erről is, mielőtt vásárolsz!
Ágyrácsot a keretbe!

Ágyrácsot a keretbe!

Bizony az ágyrácsból sem mindegy, hogy milyet veszünk!
Kiegészítők gyerekszobába

Kiegészítők gyerekszobába

Kiegészítők a legkisebbeknek is járnak!
Álló lámpa tudnivalók

Álló lámpa tudnivalók

A világítás is fontos a jó hangulathoz!