Kanapé Trend

Kanapé trend és kanapé vásárlási tanácsok

 

Mi az a Keruing fa?

Mi az a Keruing fa? Végre itt a tavasz! Már mindannyian nagyon vártuk...

Gondolom Te is szívesen sütkérezel ilyenkor a napon és élvezed a napsütés melegét. Mert én igen! A minap egyik este le is ugrottam a Balcsira, kerestem egy padot ahol letanyáztam és csak hallgattam a víz csobogását. Kissé még borzongtam a hűvös, enyhe szellő simogató érintésétől, de ez már valóban egy tavaszi este volt!

Sok helyen láttam családokat, párokat, baráti társaságokat a kertben, vagy a verandán összegyűlve, akik sütögettek, beszélgettek és közben nagyon, de nagyon jól érezték magukat. Mindegyikükben volt egy közös dolog: Előszedték a kerti bútorokat! Ki-ki a saját ízlésének megfelelő darabot, de valamennyi fából volt!

Tudtad, hogy az igazi kerti bútorokat különlegesen strapabíró fafajokból készítik? Ilyen például a keruing fa. Hogy mi is ez, illetve miért ebből készülnek a legjobb kerti bútorok, az alábbi néhány mondatból megtudhatod!

A keruing Ázsia dél-, délkelet részeiről származik. Szerkezeti felépítésének köszönhetően szokatlanul kemény és időjárásálló fafajta, így alkalmas kerti bútorok és akár kültéri - teraszokra lerakható - parketta készítésére. Felülete fényes és sima, színe vörösesbarna. Hasonló a nálunk is ismert akác, vagy tölgyfa szerkezetéhez, de a más éghajlatnak köszönhetően jobban bírja az időjárás viszontagságait. A keruing fa bőven tartalmaz természetes olajakat de a nap sugarai hatására ezek eltávoznak belőle, így érdemes odafigyelni a kezelésére. Évenként egyszer olajos ápolóval lekezelve, hosszú időn keresztül tartós marad. Jobb nem színtelen ápolót használni, mivel a színezett olajok jobban bírják a napsütést, később égnek ki, így jobban megvédik kerti bútorainkat. Ezeket az ápoló olajokat nyugodtan használhatjuk a hazai fafajok védelmére is, mint például az akác, vagy a tölgy.Kapcsolódó cikkek

Szeretnél igazán kényelmesen aludni?

Szeretnél igazán kényelmesen aludni?

Ez nem lehet kérdés! Kattints és olvasd el, hogyan is lehetséges ez!
Asztalok étkezéshez

Asztalok étkezéshez

Terülj terülj asztalkám!
Asztalok fából és bútorlapból

Asztalok fából és bútorlapból

Az egyszerűbb stílus kedvelőinek...
Lámpák falra

Lámpák falra

Gyerekszoba kiegészítők falon és plafonon!
Hogyan rendezzem be?

Hogyan rendezzem be?

Az egész lakás berendezése egy helyen. Kattints és olvasd el!