Kanapé Trend

Kanapé trend és kanapé vásárlási tanácsok

 

Rugós matrac tudnivalók

Rugós matrac tudnivalók: Milyen matracon alszol a legjobbat?

Ha valóban kényelmesen akarunk aludni, és úgy ébredni, hogy ne fájjon semmink, érdemes megnézni, milyen alváshoz milyen matrac a legjobb!

Ha már megvan a bútor, vagyis az ágy, egy jó minőségű ágybetét kiválasztása a következő fontos lépés! Háton, hason, esetleg oldalt fekve durmolunk leginkább? Matracunk olyan legyen, ami alvás-pozíciónkat leginkább szolgálja és gondoskodik a kényelmes pihenésről.

Nem mindegy ugyanis, melyik típusba tartozunk, a nekünk leginkább megfelelő ágybetétet válasszuk mindennapos alvásra!

Egy átlagos testsúlyú, legtöbbször oldalt alvónak a félkemény, bonellrugós matracok ajánlottak. Az ágybetétek süppedésgátló csíkokkal vannak ellátva, melyek biztosítják, hogy a gerincnek és a deréknak is megfelelő legyen az alátámasztása.

Az is fontos, hogy a matrac jól szellőzzön – a szellőző nyílásoknak köszönhetően nemcsak az ágybetét „lélegzik” jobban, mi sem izzadunk le éjszaka.

Ha abba a típusba tartozunk, aki nem tudja eldönteni, milyen pozícióban alszik legtöbbet – leginkább mindenhogyan -, ajánlott a félkemény, szintén szellőzőnyílásokkal készült, bonellrugós vagy táskarugós matrac: a kiváló alátámasztáson túl a megfelelő nyomáselosztó réteggel bír. A „mindenhogyan alvók” számára jó választás ugyanakkor a kemény ágybetét is.

Azoknak, akik inkább oldalt fekszenek vagy félhason, tanácsos a lágy rugós matrac, mely szintén határozott tartást biztosít és vannak süppedésgátló csíkjai.

Egyes ágybetétek a fokozott kényelem és egészség érdekében relax zónával és kókuszrost lemezzel is ellátottak. A matracok szövete higiénikus, mosható, antiallergén és környezetbarát – bizonyos ágybetétekhez kétféle huzatból is lehet választani, de olyan matracot is kérhetünk, amelynek egyik fele pamut – így nyáron sokkal kellemesebb pihenést nyújt -, másik pedig gyapjú, mely télen biztosítja a megfelelő meleget.

Típustól is függ, milyen jó tulajdonságokkal támogatja zavartalan pihenésünket az ágybetét, mely egyébként többféle méretben kérhető. Válasszunk alvásunk szerint!Kapcsolódó cikkek

Hab matrac információk

Hab matrac információk

Mintha egy felhőn aludnál!
Szőnyeg

Szőnyeg

Mit tudhatunk róla? Kattints és olvasd el!
Tapéta

Tapéta

A tapétázás alapszabályai. Kattints és olvasd el!
Válasszunk tökéletes fotelt!

Válasszunk tökéletes fotelt!

Kényelmes, pihentető lazítás...
Ágykeretek tömör fenyőből

Ágykeretek tömör fenyőből

Fenyőt a hálóba is!