Kanapé Trend

Kanapé trend és kanapé vásárlási tanácsok

 

Rugós matrac tudnivalók

Rugós matrac tudnivalók: Milyen matracon alszol a legjobbat?

Ha valóban kényelmesen akarunk aludni, és úgy ébredni, hogy ne fájjon semmink, érdemes megnézni, milyen alváshoz milyen matrac a legjobb!

Ha már megvan a bútor, vagyis az ágy, egy jó minőségű ágybetét kiválasztása a következő fontos lépés! Háton, hason, esetleg oldalt fekve durmolunk leginkább? Matracunk olyan legyen, ami alvás-pozíciónkat leginkább szolgálja és gondoskodik a kényelmes pihenésről.

Nem mindegy ugyanis, melyik típusba tartozunk, a nekünk leginkább megfelelő ágybetétet válasszuk mindennapos alvásra!

Egy átlagos testsúlyú, legtöbbször oldalt alvónak a félkemény, bonellrugós matracok ajánlottak. Az ágybetétek süppedésgátló csíkokkal vannak ellátva, melyek biztosítják, hogy a gerincnek és a deréknak is megfelelő legyen az alátámasztása.

Az is fontos, hogy a matrac jól szellőzzön – a szellőző nyílásoknak köszönhetően nemcsak az ágybetét „lélegzik” jobban, mi sem izzadunk le éjszaka.

Ha abba a típusba tartozunk, aki nem tudja eldönteni, milyen pozícióban alszik legtöbbet – leginkább mindenhogyan -, ajánlott a félkemény, szintén szellőzőnyílásokkal készült, bonellrugós vagy táskarugós matrac: a kiváló alátámasztáson túl a megfelelő nyomáselosztó réteggel bír. A „mindenhogyan alvók” számára jó választás ugyanakkor a kemény ágybetét is.

Azoknak, akik inkább oldalt fekszenek vagy félhason, tanácsos a lágy rugós matrac, mely szintén határozott tartást biztosít és vannak süppedésgátló csíkjai.

Egyes ágybetétek a fokozott kényelem és egészség érdekében relax zónával és kókuszrost lemezzel is ellátottak. A matracok szövete higiénikus, mosható, antiallergén és környezetbarát – bizonyos ágybetétekhez kétféle huzatból is lehet választani, de olyan matracot is kérhetünk, amelynek egyik fele pamut – így nyáron sokkal kellemesebb pihenést nyújt -, másik pedig gyapjú, mely télen biztosítja a megfelelő meleget.

Típustól is függ, milyen jó tulajdonságokkal támogatja zavartalan pihenésünket az ágybetét, mely egyébként többféle méretben kérhető. Válasszunk alvásunk szerint!Kapcsolódó cikkek

Fix kanapékról és heverőkről

Fix kanapékról és heverőkről

A szoba elrendezésétől függően...
Gyermek kanapék

Gyermek kanapék

Már a legkisebbeknek is!
Matracok kókuszból

Matracok kókuszból

A kókuszréteg kényelmes. Gondoltad volna?
Az ülőgarnitúra jellemzői és tipikus hibái

Az ülőgarnitúra jellemzői és tipikus hibái

Fontos tudnod erről is, mielőtt vásárolsz!