Kanapé Trend

Kanapé trend és kanapé vásárlási tanácsok

 

Mi a rattan bútor?

Újra népszerűek a fonott és rattan bútorok, s egyre nagyobb teret hódítanak napjaink enteriőrjében. Ez részben az újból hódító retro stílusnak köszönhető, másrészt annak a felismerésnek, hogy a fonott minden stílushoz illik.

A keleti kultúra és a természetes anyagok kedvelői is előszeretettel használják őket, mivel nemcsak anyagukban, hanem formák tekintetében is igen változatosak. Egyaránt jól mutatnak a kertben, verandán, nyaralóban és otthon a lakásban is. Különböző kiegészítőkkel – pl. színes párnákkal – kényelmesek, s esztétikailag is kellemes látványt nyújtanak.

fonott bútor alapanyagát sokféle növény adja, amelyek különböző vidékeken és éghajlaton teremnek. Ezek lehetnek: kókuszpálma, rattan, rafia, nád, bambusz, banánrost, tengeri fű, de hazai vesszőfélék is (fűzfa-, mogyoró- vagy szőlővessző stb.). A legfontosabb, hogy az anyag megfelelően hajlékony legyen.

Ezek a bútorok nem minden esetben készülnek csupán egyfajta anyagból, a felsoroltakat néha más anyagokkal is kombinálják: üveggel, fémmel, fával. Megjelenésükben fiatalosak. Jó tulajdonságaik közé tartozik, hogy erősek és tartósak. Természetes, könnyen tisztíthatók, és kis súlyuknak köszönhetően rendkívül mobilisak. Látszólagos törékenységük ellenére hosszú életűek. Fűtetlen helyiségben is kibírják a telet, csupán a gyakori hőmérséklet-ingadozástól, nedvességtől kell óvni őket.

Mivel könnyen piszkolódnak, tisztítani kell őket. Elég egy kevés citromos víz (vízben feloldott citrompótló). Aki ebben a természetes anyagban nem bízik, kevés mosószer és kefe segítségével súrolja meg alaposan. Ezt követően tiszta vízzel öblítsük le, és hagyjuk megszáradni. A nehezen elérhető részekhez használjunk fogkefét.Kapcsolódó cikkek

Az ülőgarnitúra jellemzői és tipikus hibái

Az ülőgarnitúra jellemzői és tipikus hibái

Fontos tudnod erről is, mielőtt vásárolsz!
Hogyan rendezzem be?

Hogyan rendezzem be?

Az egész lakás berendezése egy helyen. Kattints és olvasd el!
Szekrénysorok nappaliba

Szekrénysorok nappaliba

A bútor, ami minden szükséges elemet tartalmaz!