Kanapé Trend

Kanapé trend és kanapé vásárlási tanácsok

 

Mi a rattan bútor?

Újra népszerűek a fonott és rattan bútorok, s egyre nagyobb teret hódítanak napjaink enteriőrjében. Ez részben az újból hódító retro stílusnak köszönhető, másrészt annak a felismerésnek, hogy a fonott minden stílushoz illik.

A keleti kultúra és a természetes anyagok kedvelői is előszeretettel használják őket, mivel nemcsak anyagukban, hanem formák tekintetében is igen változatosak. Egyaránt jól mutatnak a kertben, verandán, nyaralóban és otthon a lakásban is. Különböző kiegészítőkkel – pl. színes párnákkal – kényelmesek, s esztétikailag is kellemes látványt nyújtanak.

fonott bútor alapanyagát sokféle növény adja, amelyek különböző vidékeken és éghajlaton teremnek. Ezek lehetnek: kókuszpálma, rattan, rafia, nád, bambusz, banánrost, tengeri fű, de hazai vesszőfélék is (fűzfa-, mogyoró- vagy szőlővessző stb.). A legfontosabb, hogy az anyag megfelelően hajlékony legyen.

Ezek a bútorok nem minden esetben készülnek csupán egyfajta anyagból, a felsoroltakat néha más anyagokkal is kombinálják: üveggel, fémmel, fával. Megjelenésükben fiatalosak. Jó tulajdonságaik közé tartozik, hogy erősek és tartósak. Természetes, könnyen tisztíthatók, és kis súlyuknak köszönhetően rendkívül mobilisak. Látszólagos törékenységük ellenére hosszú életűek. Fűtetlen helyiségben is kibírják a telet, csupán a gyakori hőmérséklet-ingadozástól, nedvességtől kell óvni őket.

Mivel könnyen piszkolódnak, tisztítani kell őket. Elég egy kevés citromos víz (vízben feloldott citrompótló). Aki ebben a természetes anyagban nem bízik, kevés mosószer és kefe segítségével súrolja meg alaposan. Ezt követően tiszta vízzel öblítsük le, és hagyjuk megszáradni. A nehezen elérhető részekhez használjunk fogkefét.Kapcsolódó cikkek

Ha emeletes ágy vagy galériaágy kell...

Ha emeletes ágy vagy galériaágy kell...

Helytakarékosság a gyerekszobában is!
Fenyő bútort az előszobába!

Fenyő bútort az előszobába!

Fenyőt mindenhova a lakásba!
Dekorációs és gyermek lámpák

Dekorációs és gyermek lámpák

A gyerekszoba éke.
Te sem tudod, hogy balos, vagy jobbos?

Te sem tudod, hogy balos, vagy jobbos?

Egy kis felvilágosítás, hogy biztosan jól dönts!
Mi a kanapékiválasztás 3 legfontosabb kritériuma?

Mi a kanapékiválasztás 3 legfontosabb kritériuma?

Amit mindig szem előtt kell tartani. Kattints és olvasd el!