Kanapé Trend

Kanapé trend és kanapé vásárlási tanácsok

 

Megbántad, hogy megvetted?

Biztosan Te is jártál már úgy, hogy megbántad egy-egy döntésedet. A késő bánat ilyenkor már nem segít, de tanulhatsz belőle!

Ezért, mielőtt megveszed áhított kanapédat, vagy ülőgarnitúrádat, hogy ne bosszankodj a vásárlás után, nem árt, ha odafigyelsz az alábbiakra:

Mennyi időre tervezed a használatát?

Nagyrészt igaz a mondás, hogy "olcsó húsnak híg a leve". Hogy ne kényelmetlen, gagyi termékkel bővítsd lakásodat, olyan ülőgarnitúrát válassz, amelynek ülőfelülete jó minőségű rugózattal, vagy magas komfortfokozatú szivacsozással van ellátva. Ha ez  nem derül ki a termék leírásából, inkább kérdezd meg! A rugózatot általában acélszálakból készítik, amelyek rugalmassága az anyagösszetételétől függ. Ha ráülve azonnal "lekoppan" a feneked a vázra, tudhatod, hogy nem megfelelő a választás. Szivacsos ülőfelület esetében a szivacs sűrűsége a lényeges, amelyet megnyomkodva azonnal kiderül, hogy mennyire rugalmas.

Mekkora térbe szeretnéd elhelyezni?

Feltétlenül mérd meg a helyet, ahova szeretnéd! Ügyelj arra, hogy a túl nagy garnitúra zsúfoltságot okoz, ha túl kicsit választasz, akkor pedig liliputi hatása lesz. Fontos, hogy számba vedd, hányan használjátok egyszerre! Szingli lakásokba simán választhatsz szóló kanapét is, de ha nagy társaságra számítsz, vagy nagy a család, jobban jársz egy klasszikus 3-2-1 elrendezéssel.

Mi a jelenlegi környezet stílusa, ahova szeretnéd?

Nem árt, ha kicsit tisztában vagy a stílusjegyekkel: klasszikus, modern, high-tech, mediterrán, stb. Klasszikusabb lakás berendezése mellé, inkább válassz hagyományos, fix háttámlás kanapét, vagy ülőgarnitúrát. Ha a modern, vagy high-tech dogokat kedveled inkább, akkor egyszerű, szögletes vonalvezetésű bútorokat válassz! Ezek ugyanis kellemes, visszafogott egészet alkotnak. Ha lakásodban a meleg színek és a kissé kesze-kuszaság uralkodik, akkor jó úton jársz a mediterrán emberek temperamentuma felé. Válassz íves, öblös és süppedősebb bútorokat. Ezek szintén a kényelmet és melegséget sugározzák magukból!

Kisgyermek is van a családban?

Gyermekeink a legfontosabbak - tartja ezt mindenki, akinek családja van. De azért nem árt, ha bútoraink is kibírják csemetéink támadását! Kisgyermekes családokban ideális választás a lélegző textilbőr, vagy a lemosható NovaStar bútorszövet. Ezek tisztítása egyszerű: nedvesíts meg egy ruhadarabot és töröld le a felületet! Nem kell kirepedésektől tartanod! A mai modern technológiával készült anyagok strapabíróak, magas kopásállóságúak!

Mennyire legyen süppedős, vagy kemény?

Ebben az esetben, szinte csak az számít, milyen felületen ülve érzed jól magad. Ha inkább a pihe-puha és körbeölelő érzést szereted, válassz egy süppedősebb, kagylósabb ülőgarnitúrát. Ha azonban a keményebb felületeket részesíted előnyben, jó választás lehet egy sűrűbb szivacsozású, sík felületű nyitható kanapé. Ne feledd, ha mégsem találod el tökéletesen, egy-egy párnával segíthet komfortérzeted növelésében!

Milyen célra lesz?

Egész más kialakítású ülőgarnitúra kell akkor, ha mindennapos alvásra szeretnéd használni, vagy ha inkább a baráti társaságodat szeretnéd kényelmesen vendégül látni. Mindennapos alvás esetén a legfontosabb, hogy fekvő része teljesen sík, nyitása könnyed és egyszerű legyen. Ha TV-t nézni, vagy a családoddal közös programokhoz keresel, akkor ideális lehet egy sok díszpárnával szerelt sarokülőgarnitúra, amiket oda tehetsz, ahol épp szükség van rá. Ha nagy társaságot vársz esténként, válassz hagyományos, 3-2-1 elrendezésű ülőgarnitúrát, ugyanis ebben tudtok majd a legtöbben kényelmesen elhelyezkedni. Ha mindhármat szeretnéd egyszerre, akkor sincs gond, hiszen rengeteg kanapét és hozzáillő fotelt találsz, amely kényelmes ülőhelyet és a pihentető alváshoz szükséges fekhelyet biztosít.

Végül pedig, hogy a kiválasztott szín az éppen aktuális divat szerint legyen, vagy inkább egy időtállóbb, klasszikus árnyalat?

A mai bútorok színválasztéka lenyűgöző. A szivárvány minden színében találsz neked tetsző huzatokat. A mai divat szerint kiválasztott bútor néhány éven belül lehet, hogy nem fog tetszeni. De ha Te minden téren követed a stílusirányzatokat, akkor bátran vágj bele! Divatszínek jelenleg: kávé, mogyoró, nocce, morgana, bézs, sötétszürke, stb. De a harsányabb színeket is megtalálod a választékban: lime, narancs, indigókék, kárminpiros, rezedazöld, stb. Ha hosszabb időre tervezed a vásárlást, olyan színt válassz, ami igazi klasszikus. Ilyenek a saját anyagukban mintás szövetek, antik hatású anyagok, vagy a kombinált színösszeállítású garnitúrák.Kapcsolódó cikkek

Válasszunk tökéletes fotelt!

Válasszunk tökéletes fotelt!

Kényelmes, pihentető lazítás...
Hab matrac információk

Hab matrac információk

Mintha egy felhőn aludnál!
Matracok kókuszból és latexből

Matracok kókuszból és latexből

A kényelem mindenek előtt!
Komódok fenyőből

Komódok fenyőből

Természetesség a hálóban!
Ülőgarnitúrák bőrből

Ülőgarnitúrák bőrből

Örök klasszikus: a bőr!