Kanapé Trend

Kanapé trend és kanapé vásárlási tanácsok

 

Kanapé irodába

Manapság nem ritka, hogy ha bemegyünk egy irodába, akkor az irodabútorok és íróasztalok között feltűnik egy-egy kanapé is. Ezen ma már nem kell meglepődni, sőt egyre gyakoribb eset és egyre természetesebb, hogy cégek keresnek kanapét irodájukba.

De miért is?

Az egyik fő ok, amiért kanapé kerül egy irodába, az ügyfelek fogadása, váróteremben betöltött feladat. Ezek a kanapék inkább dizájn, mintsem kényelmi funkciót töltenek be.

Erre a célra a sima, bármiféle extra funkció nélküli, fix kivitelű kanapé a megfelelő választás, ahol a választás fő szempontja lehet pusztán a kinézet is. A választásunk elsődleges szempontja lehet az, hogy olyan kanapét válasszunk, ami passzol az irodánk stílusához, vagy a cégünk imagejához.

Amire érdemes viszont még odafigyelni az ügyfelek fogadására szánt kanapéknál, az a kanapé anyaga. Várótermekbe, ahol viszonylag nagy a vendégforgalom, mindenképpen erős kopásállóságú szövetet érdemes választani a kanapéra (például valódi bőr, műbőr, vagy erős zsenília szövetet), amik kellően strapabíróak és képesek ellenállni a folyamatos, dinamikus igénybevételnek és az erős koptatóhatásnak.

A másik ok, amiért kanapét szoktak venni egy irodába, az összefüggő munkanapok. Vagyis, ha túl sokáig kell dolgoznia, következő nap pedig túl korán kellene kezdenie, praktikusabb megoldás inkább az irodában aludni, mintsem hazautazni esetleg a város másik végébe. Ebben az esetben is aludhat a várótermi fix kanapén, ha hajlandó bekockáztatni esetleg másnapra egy jó kis derék, vagy nyakfájást. Ilyen esetekben azonban érdemes inkább olyan kanapét választani, ami ággyá nyitható és esetleg még ágyneműtartóval is rendelkezik. Ilyenkor a praktikusságot és a kényelmet érdemesebb a kinézet elé sorolni a kanapéválasztásnál.

Az alvásra szánt kanapéknál érdemes szót említenünk a szivacsozásról – rugózatról és a szövetválasztásról. Ha ritkábban (havonta 3-4 nap) kell csak az irodájában aludni, kvázi vendégágy funkciót tölt be a kanapé, egy közepes minőségű szövet és a szivacsos felépítés tökéletesen megfelelő választás.

Más a helyzet viszont akkor, ha sűrűn alszik az irodában. Ilyenkor érdemesebb mindennapos alvásra is ajánlott kanapét választania, amiknek kifejezetten a mindennapos használathoz alakították ki a rugózatát és ennek megfelelően biztosítja a háta és a dereka megfelelő alátámasztását.Kapcsolódó cikkek

Hogyan rendezzem be?

Hogyan rendezzem be?

Az egész lakás berendezése egy helyen. Kattints és olvasd el!
Parketta

Parketta

A melegburkolatok egyik alap darabja. Kattints és olvass róla bővebben!
Képet a falra!

Képet a falra!

Egy kis extra hangulat a szoábakba!
A masszázsfotel előnyei

A masszázsfotel előnyei

A kényelem tetőfoka. Kattints és olvass róla részletesen!
Lámpák asztalra

Lámpák asztalra

Rengeteg forma, stílus, szín. Csak győzz választani!