Kanapé Trend

Kanapé trend és kanapé vásárlási tanácsok

 

Nappali

Itt az ideje, hogy többet tudj meg a nappaliról. A Te nappalid is többet tud annál, hogy kanapét és TV-t tárol… Kíváncsi vagy hogyan?

Mit tud a nappalid?

nappali méretezése alapos körültekintést igényel, mert ugye Te sem szeretnéd, ha minden vendéged a kanapé sarkába ütné a térdét csak azért, mert rosszul van berendezve a helyiség.

A fotelt általában ülő vagy félfekvő helyzetben használod. Hossza kb. 70-100 cm, szélessége 55-90 cm. Ha olvasni szeretsz benne, akkor mindenképpen helyezz mellé állítható fényerejű és fényirányú olvasólámpát.

A két és háromszemélyes kanapék hossza igen változatos, 140-220 cm között mozog. Ezek elhelyezése csak a pontos méretek ismeretében lehetséges. Figyelj arra, hogy a tévét lehetőleg szemmagasságban helyezd el a kanapé előtt, így kímélheted a szemeidet.

Az asztal méreteire nem lehet szabályt felállítani, viszont kényelmi szempontból érdemes megfontolnod, hogy mélyebb ülőrészű fotelekhez alacsonyabb asztalt válassz!

A könyvespolc méreteit a könyvtárad mérete és az egyes könyvek helyigénye határozza meg. Készíts felmérést könyveidről, négy csoportba sorolva őket: szépirodalom, tudományos, lexikon és művészi albumok. Ezeknek a méretei általában különböznek, így meghatározhatjuk, hogy milyen mélységű és magasságú polcok kellenek. A szépirodalmi könyveknek 22-25 cm magas és 20 cm mély, a tudományos könyveknek 25-33 cm magas, és 23-25 cm mély, a lexikonoknak 30-32 cm magas és 25 cm mély, az albumoknak pedig 35-40 cm magas, és 30 cm mély polcok kellenek.

A nappali helye a lakáson belül nagyon meghatározza a benne lakók életét. Ha a nappali ténylegesen csak a nappali tartózkodást szolgálja, akkor célszerű azt a lakás központjába helyezni, közel a bejárathoz, hogy a vendégeket közvetlenül oda tudd fogadni.

Ha családi házad van érdemes számításba venned a közvetlen kertkapcsolat kialakítását, mert ezzel mintegy megnagyobbítod a nappali méretét.

Ha meghatározott alapterületű lakásban akarsz nappalit kialakítani, ne ragaszkodj ahhoz, hogy az a legnagyobb helyiség legyen. Ha megteheted, inkább a legnagyobb helyiségből két kisebb szobát alakíts ki, így elkerülheted, hogy a nappaliban kelljen aludnod.Kapcsolódó cikkek

Franciaágyak ágytakaróval

Franciaágyak ágytakaróval

Megoldás a rohanós hétköznapokra!
Székek étkezéshez

Székek étkezéshez

Rengeteg stílus és forma. Kattints és olvass róluk!
Megbántad, hogy megvetted?

Megbántad, hogy megvetted?

Mindenkivel előfordult már, de hogy többször ne történjen meg, olvasd el az alábbi cikket!
Elemes bútor információk

Elemes bútor információk

Ha az egész lakást egy bútorcsaládból rendeznéd be!