Fejléc scriptblokk

Mi a kanapékiválasztás 3 legfontosabb kritériuma?

Mióta valaki kitalálta, hogy az ülőbútor – legyen szó pihenésről, vagy akár alvásról - kényelmesebb, mint a döngölt föld, vagy az istállóban lévő szalma, azóta kortól, nemzettől, kultúrától és életkortól függetlenül az ülőbútor minden otthon kötelező elemévé vált. Nem hiányozhat se anyuék, se a nagyi, se a szomszéd, de még a Te otthonodból sem!

Tehát szerintem azzal Te is egyetértesz, hogy a kanapék, sarokülőgarnitúrák, fotelek, és az elemes ülőgarnitúrák fő funkciója, hogy biztosítsák számodra is a pihenést, és a Te kényelmedet szolgálják.

Ezen bútorok esetében a kiválasztás első és fő szempontja a kényelem, ami talán a legfontosabb is és megelőz minden mást.

Természetesen nem azt mondom, hogy nem fontos a kinézet és az ár. Egy 2007-ben elvégzett felmérés alapján a megkérdezettek 77% a kényelmet sorolta az első helyre, arra a kérdésre válaszolva, hogy mi a lenne a legfontosabb szempont számukra egy kanapé vásárlásakor.

Miben mutatkozik meg a kényelem egy kanapénál?

A kényelem mindenkinek mást jelent. Van, aki a keményet szereti, de van olyan is, aki a süppedőset. Van, akinek a sok párna jelenti a kényelmet. Van, akinek a karfa nélkülözhetetlen, de van olyan is, akinek inkább egy praktikus karpárna kell! Van, aki azt szereti, ha nagy az ülésmélység, és van, akinek az ülésmagasság a fontos és szereti, ha ülés közben mindkét talpa a földön marad.

Mi a másik nélkülözhetetlen tulajdonság, aminek hiányában szintén csődöt mondhat új kanapéd, vagy a sarokgarnitúrád?

Te mire használod? Gondolom Te is használod TV-ézni, szoktál rajta olvasgatni, esetleg tanulni. De nem ritka, hogy ezt használod akár alvásra is, sőt ketten is aludnátok rajta … esetleg minden nap … vagy csak vendégeidet szállásolnád el olykor- olykor?

A kiválasztás másik fontos szempontja tehát a praktikusság, ami nélkül valószínű Nálad is megbukik egy ilyen bútor. Legyen funkciós, ággyá nyitható és legyen benne ágyneműtartó is, hogy rendesen el lehessen pakolni az ágyneműt is.

És persze nem mindegy a kinézet sem, ami meghatározhatja akár egész otthonod hangulatát is!
Legyen klasszikus, vagy modern? Íves, vagy szögletes? Fabetétes, vagy Neked inkább a fém tetszik?

A forma és a szín összhangja és a harmóniája a padlóval, a többi bútoroddal felelős azért, hogy lakásodban tényleg otthon érezd magad!

Nálad mik a kiválasztás legfőbb szempontjai?

Köszönöm, hogy elolvastad cikkünket! És kívánom, hogy találd meg Te is saját kanapédat!


Minden cikk alja scriptblokk

Kapcsolódó cikkek

Székek étkezéshez

Székek étkezéshez

Rengeteg stílus és forma. Kattints és olvass róluk!
Ülőkékről, puffokról

Ülőkékről, puffokról

Kis helyen elférő praktikus bútordarab. Mi az?
Martindale szám - a tartósság mérőszáma

Martindale szám - a tartósság mérőszáma

A szövetek mérője. Kattints és olvass bővebben!
Ülőgarnitúrák bőrből

Ülőgarnitúrák bőrből

Örök klasszikus: a bőr!
Vendégágynak használható kanapé

Vendégágynak használható kanapé

Nem árt egy-két plusz alvóhely!