Kanapé Trend

Kanapé trend és kanapé vásárlási tanácsok

 

Mi a kanapékiválasztás 3 legfontosabb kritériuma?

Mióta valaki kitalálta, hogy az ülőbútor – legyen szó pihenésről, vagy akár alvásról - kényelmesebb, mint a döngölt föld, vagy az istállóban lévő szalma, azóta kortól, nemzettől, kultúrától és életkortól függetlenül az ülőbútor minden otthon kötelező elemévé vált. Nem hiányozhat se anyuék, se a nagyi, se a szomszéd, de még a Te otthonodból sem!

Tehát szerintem azzal Te is egyetértesz, hogy a kanapék, sarokülőgarnitúrák, fotelek, és az elemes ülőgarnitúrák fő funkciója, hogy biztosítsák számodra is a pihenést, és a Te kényelmedet szolgálják.

Ezen bútorok esetében a kiválasztás első és fő szempontja a kényelem, ami talán a legfontosabb is és megelőz minden mást.

Természetesen nem azt mondom, hogy nem fontos a kinézet és az ár. Egy 2007-ben elvégzett felmérés alapján a megkérdezettek 77% a kényelmet sorolta az első helyre, arra a kérdésre válaszolva, hogy mi a lenne a legfontosabb szempont számukra egy kanapé vásárlásakor.

Miben mutatkozik meg a kényelem egy kanapénál?

A kényelem mindenkinek mást jelent. Van, aki a keményet szereti, de van olyan is, aki a süppedőset. Van, akinek a sok párna jelenti a kényelmet. Van, akinek a karfa nélkülözhetetlen, de van olyan is, akinek inkább egy praktikus karpárna kell! Van, aki azt szereti, ha nagy az ülésmélység, és van, akinek az ülésmagasság a fontos és szereti, ha ülés közben mindkét talpa a földön marad.

Mi a másik nélkülözhetetlen tulajdonság, aminek hiányában szintén csődöt mondhat új kanapéd, vagy a sarokgarnitúrád?

Te mire használod? Gondolom Te is használod TV-ézni, szoktál rajta olvasgatni, esetleg tanulni. De nem ritka, hogy ezt használod akár alvásra is, sőt ketten is aludnátok rajta … esetleg minden nap … vagy csak vendégeidet szállásolnád el olykor- olykor?

A kiválasztás másik fontos szempontja tehát a praktikusság, ami nélkül valószínű Nálad is megbukik egy ilyen bútor. Legyen funkciós, ággyá nyitható és legyen benne ágyneműtartó is, hogy rendesen el lehessen pakolni az ágyneműt is.

És persze nem mindegy a kinézet sem, ami meghatározhatja akár egész otthonod hangulatát is!
Legyen klasszikus, vagy modern? Íves, vagy szögletes? Fabetétes, vagy Neked inkább a fém tetszik?

A forma és a szín összhangja és a harmóniája a padlóval, a többi bútoroddal felelős azért, hogy lakásodban tényleg otthon érezd magad!

Nálad mik a kiválasztás legfőbb szempontjai?

Köszönöm, hogy elolvastad cikkünket! És kívánom, hogy találd meg Te is saját kanapédat!Kapcsolódó cikkek

Hálószoba

Hálószoba

Praktikus helykihasználás a hálószobában is. Lehetséges!
Lámpák asztalra

Lámpák asztalra

Rengeteg forma, stílus, szín. Csak győzz választani!
Ágykeretek lurkóknak

Ágykeretek lurkóknak

Mesébe illő ágyak a nagyobbacskáknak!
Párna, takaró és matracvédő az ágyra

Párna, takaró és matracvédő az ágyra

A kényelmes alváshoz nem mindegy mire hajtjuk álomra a fejünket!
Mi a rattan bútor?

Mi a rattan bútor?

A visszatérő stílus. Kattints és olvass róla bővebben!