Kanapé Trend

Kanapé trend és kanapé vásárlási tanácsok

 

Miért fontosak a színek?

Előfordult már veled, hogy rosszul ébredtél? Ingerülten, nyomottan, kedv nélkül. Minden voltál csak kipihent és pozitív nem?

Ha már sok mindent kipróbáltál, akkor a hálószobád színvilágában lesz a hiba. Téged nyomaszthat az a szín, vagy az a szín olyan mennyiségben, amennyiben neked van. A színeknek meg van a jelentésük, a jótékony hatásuk: gondoljunk a fény vagy színterápiára.

A lakás megváltoztatott színvilága... Nem mindegy, hogy milyen színkavalkád vesz minket körül.

Nem mindegy, hogy milyen színkörnyezetben ébredünk, éljük mindennapjainkat. Rájöttem, hogy az új színeket nem elég az alapján kiválasztanom, hogy mi tetszik és mi divatos, hanem azt is érdemes számításba vennem, hogy milyen színek között érzem jól magam és mi az, ami a lakásomnak is előnyös.

Bármennyire is hihetetlen, a színek komoly lélektani hatást gyakorolnak szervezetünkre. Indiában és Kínában, már az ókorban használták a színes kristályok fényével történő gyógyítást az orvostudományban, napjainkba pedig a természetgyógyászatban köszön vissza újra.

Érdekel, hogy mely színek taszítanak borúsabb lelkiállapotba és melyek segítségével lehetsz úrrá frusztráltságodon és oldhatod a benned felgyülemlett feszültséget? Űzd el a rosszkedvet környezetedből!

Otthonát mindenki úgy igyekszik kialakítani, hogy az a lehető legharmonikusabb érzést sugározza. – Ez gondolom Rád is igaz! - Csak talán nem fogalmazódott ez még meg így benned, ezért mondhatnád, hogy ez nem is igaz.

Gondold csak végig: Ha már meg van a bútorod, akkor nem ahhoz választanád ki Te is a fal színét? Ha már ki van festve a szobád, akkor nem ahhoz választanád meg a függöny színét és még sorolhatnám.

Ennek a harmóniának a tökéletes alapszíne a narancs. Ez egy meleg és aktív szín, ebből kifolyólag általában ösztönző hatása van, gyógyírt jelent a depresszióra és a pesszimizmusra is. Elűzi a rosszkedvedet és növeli ambícióid.

És, hogy párod se tiltakozzon ennek a színnek a felhasználása ellen, íme, még néhány érv, ami mellette szól: Energiával tölti fel tested szexuális akkumlátorait – ezért egy igen ideális árnyalat a hálószobátokba! Erősíti az immunrendszeredet, hogy kevesebbet kelljen vitaminokra és gyógyszerekre költened, valamint eloszlatja az étvágytalanságot is, úgyhogy ha hajlamos vagy a torkoskodásra, akkor ne vidd túlzásba!

Okosabb lettél, vagy csak . . . ez is a, … á, tuti nem!

A sárga visz mindent, mint a piros hetes … de maradjunk a sárgánál. Ennél erősebb és intenzívebb színt nem ismerek. Neked mi jut eszedbe a sárgáról legelőször? ( Nekem, csak másodszor, mert az első az egy vizes, citromsárga, női fürdőruha, de ez az én hibám) - A napsugár – sugárzik, világosságot áraszt, melegség áramlik belőle. Pont ezekért a tulajdonságokért érezheti úgy Te is, hogy lelkesebb, és optimistább vagy egy sárga környezetben. Sárga környezetben sokkal energikusabbnak érezheted magad, akár a Mount Everestnek is nekivágnál egy jégcsákánnyal.

Elősegíti a gondolkodást, az agyműködést, a koncentrációt és ezért tűnnek okosabbnak, bölcsebbnek, lendületesebbnek, netán még erősebbnek is azok, akik sárga irodában dolgoznak.

Neked volt már sárga színű szobád? Ha igen, akkor biztosan észrevetted már azt is, hogy a szobád sokkal nagyobbnak látszott sárgára mázolva, mint amikor más színben tündökölt. Ezért szuper jól alkalmazható kicsi, szűk belső helységek „megnövelésére”.

VIGYÁZAT! FIGYELEM! KOMOLY VESZÉLYFORRÁS!

Ha Rád, vagy a Veled együtt élőkre ráhúzható a hiperaktív jellemző, vagy az agresszív viselkedésre való hajlam, akkor mellőzd a sárgát ... kérlek!

Képzeld el, hogy egy gyönyörű, napsütéses, nyári délután sétálsz a közeli erdőben. Csak a fák halk susogása és az Ön mellett csobogó patak halk morajlása bontja meg a tökéletes csendet. Lágy szellő csiklandozza a nyakát,hátán végigfut a hideg. És most csukja be a szemét egy fél percre! Mit érez? Ez a nyugalom . . . ez a zöld. A remény, a nyugalom, és az egyensúly legkifejezőbb színe. Különböző árnyalatai lehetőséget kínálnak, hogy kiválaszd az életkorodhoz, életstílusodhoz legjobban illőt, így szobáddal ki tudod fejezni fiatalságodat, lazaságodat, vagy akár komolyságodat is.

Ha a zöld mellett döntesz, hamar észreveszed, hogy kimerültséged, fáradtságod hamar köddé válik, és minden feladatnak sokkal könnyebben állsz majd neki ... még a takarításnak is!

Világosabb árnyalatai térnövelő hatást rejtenek magukban, a sötét árnyalataival, pedig pont az ellenkezőjét éred el.

Természetközeli színe miatt ajánlott minden természetkedvelőnek, aki nem tud elég időt tölteni a növények megnyugtató környezetében és azoknak is, akiknek nehezebben megy a kikapcsolódás. Ajánlott olyan utcafronti szobákba is, ahol a beszűrődő erős zaj tönkreteszi az otthon varázsát, mivel valami oknál fogva képes azok tompítására is.

Te nem szoktál néha egy kis gyengédségre vágyni?

A rózsaszín egy szép és ártatlan szín, ráadásul ez a gyengédség, biztonság színe, oldja szellemi feszültséget és kimerültségnek is kiváló ellenszere. Ha vágysz a gyengédségre és a védettség érzése megnyugtat, úgy érzed, hogy képtelen vagy élvezni az életet, akkor ez a szín a legmegfelelőbb a környezetedben.

Halkan mondom, de ez az örömszerzés színe is, sőt a nemi szervek besugárzása fokozza a szerelmi vágyat és az orgazmus-készséget – na, vagy mégse olyan ártatlan ez a szín! De pssssszt, ez titok! Gondoltad volna?

Ha ez mind igaz erre a színre, akkor felmerül bennem egy kérdés:

Ugye nyugtató hatása miatt előszeretettel használják ezt a színt börtönökben, elmegyógyintézetekben. Na de, akkor itt mi lesz a fokozódó szerelmi vággyal?

VIGYÁZAT! FIGYELEM! KOMOLY VESZÉLYFORRÁS!

Tudtad, hogy a rózsaszín serkenti az étvágyadat is? Próbáld ki! Gyermekeidnek rakj rózsaszín terítéket az ebédhez és mindent be fognak lapátolni az utolsó morzsáig! De vigyázat, mert ha ugyanezt teszed a vasárnapi családi ebédnél … kész anyagi csőd, úgyhogy nem ajánlom, mert ott is ugyanez a hatást fogod elérni! Nem ajánlatos akkor sem, ha meg szeretnél szabadulni pár felesleges kilótól, mert ez a fogyókúra egyik legádázabb ellensége is!

Hűvös és hideg szín. Ez nyáron jó, de ez így elég unalmas lenne, mi van még . . .

A kékről mindenkinek a hidegség jut az eszébe. Hát Neked? Egy elég hideg szín való igaz – bele is borzongtam- éppen ezért üdít, frissít, és ugyanakkor a békesség, a csend, a rend érzését sugározza.

Ha elalvás előtt ideges vagy, meleged van, és csak forgolódsz álmatlanul a franciaágyban, akkor húzz kék ágyneműt, mert az megnyugtat és ellazít, aztán jöhet a zavartalan, kényelmes durmolás!

Innen se hagyhatom ki, hogy ez a szín is képes megtréfálni agyunkat. A hatás hasonló a sárgáéhoz, de inkább kelt mélységérzetet és a különböző árnyalatai tökéletesen alkalmasak arra, hogy egy kisebb tér nagyobbnak hasson.

Nézd csak meg a következő két színkockát! Na? Belső térben a kék és árnyalatai távolító, teret tágító hatást keltenek, míg a piros és árnyalatai, közelítő, teret szűkítő érzéki csalódást képesek kiváltani.

Az orvos, ami mindig kéznél van, és soha nem kell hálapénzt adni neki!

Jó hatással van az aranyeres panaszokra – Hú, bocsánat nem-nem, erre is jó, de azt akartam inkább ide írni, hogy – ez a magas vérnyomás ingyenes és rendszeres őre és karbantartója, ill. ha némi túlsúly gördít akadályt a boldogságod útjába, kiváló étvágycsökkentő hatású, így intenzíven támogatja a fogyókúrát! – De döntsd el inkább Te, hogy a konyhát érdemes-e kékre festeni! Viszont egy jó tanács: A hűtőbe csavarj kék izzót és többé nem lesz akkora buli az éjszakai hűtőfosztogatás!

Köszönöm, hogy elolvastad cikkünket a színek hatalmáról.Kapcsolódó cikkek

Dekorációs és gyermek lámpák

Dekorációs és gyermek lámpák

A gyerekszoba éke.
Asztalok fából és bútorlapból

Asztalok fából és bútorlapból

Az egyszerűbb stílus kedvelőinek...
Ülőkékről, puffokról

Ülőkékről, puffokról

Kis helyen elférő praktikus bútordarab. Mi az?
Étkezők sarokba

Étkezők sarokba

Ha kicsi a hely: sarokétkező!
Min álljon a tévé?

Min álljon a tévé?

Fő, hogy passzoljon a többi bútorhoz.