Fejléc scriptblokk

Martindale szám - a tartósság mérőszáma

Biztos Te is elgondolkodtál már azon, hogy az ülőgarnitúrák szövetei mért vannak kategóriákba sorolva? És mért drágább az egyik, mint a másik? Ha a tipped a tartósság, akkor jó úton vagy!

Ahogy a járólapoknak, parkettáknak van kopásállóságuk és ezt jelző adat, úgy a bútorok szöveteinek is. Ez szám lenne a Martindale-szám.

Mit mérnek a Marindale-számmal?

Ez a mutató a szövetek egyik legfontosabb, ha nem a legfontosabb jellemzője. Az úgynevezett "beülések" számát jelzi. Tehát hányszor ülhetsz rá a kanapédra anélkül, hogy a szövete komolyabban változna, rongálódna.

Egy átlagos szövet Martindale-mutatója 15 és 25 000 körül mozog. Ez nagyjából 3-5 év háztartási használatot jelent. Ezen az időn túl már számítani lehet az anyag felületi elváltozására (kopás, szín, stb.)

Minél magasabb ez a szám, annál erősebb, tartósabb szövetet kapsz. Léteznek egészen magas, a valódi bőrnél akár 2x tartósabb anyagok is, amelyek Martindale száma meghaladja a 80-90 ezret is!

Legtöbb átlagos bútorszövetnél ez nincs feltüntetve, de a magasabb kategóriákban rendszeresen találkozhatsz vele és kiváló mutatója a megvásárolni kívánt ülőgarnitúra, kanapé, vagy fotel minőségének és tartósságának!


Minden cikk alja scriptblokk

Kapcsolódó cikkek

Nappali

Nappali

Ahol a legtöbb időt töltjük. Hogyan rendezzük be praktikusan?
Rattan vagy fonott komódot, tárolót!

Rattan vagy fonott komódot, tárolót!

A visszatérő stílus!
Íróasztalok fenyőből

Íróasztalok fenyőből

Fenyő minden mennyiségben, a dolgozószobába és irodába is!
Álló lámpa tudnivalók

Álló lámpa tudnivalók

A világítás is fontos a jó hangulathoz!
Ágykeretek modern stílusban

Ágykeretek modern stílusban

Modern stílust a hálószobába is!