Kanapé Trend

Kanapé trend és kanapé vásárlási tanácsok

 

Padlóburkolat

A járólapok alapvetően hidegburkolatok, de ha padlófűtést választasz lakásod melegítésére, akkor kétség kívül neked meleg burkolat lesz.

A kerámia elnevezés az agyag szóból származik. A kerámiák a lakberendezés szempontjából elsősorban fal- és padlóburkoló lapokként használatosak.

Ezek a kerámia burkolólapok kiváló műszaki tulajdonságaiknak köszönhetően a legelterjedtebb burkoló anyagok. A kerámialapok felhasználhatóságát a szerkezeti felépítésük határozza meg.

Amit vegyél figyelembe a választáskor: Az egyik legfontosabb mutató az úgynevezett porozitás, ami a lapok vízfelvevő képességét, illetve fagyállóságát is befolyásolja. A fagyállóság igen jelentős gyakorlati szempont a padlólapok kiválasztásánál, főleg a kültérieknél. Az I. jelölésű lapok fagyállóak, a II.a jelűek közepesen fagyállóak, a II.b jelölésűek nem fagyállók, ezért ezeket csak beltérben vagy fagytól védett helyen használd fel. A III. jellel ellátott lapoknak már magas, 10 % fölötti a vízfelvételi képessége, ezért csak falburkolatként vagy víz és nedvességmentes helyen alkalmazhatod biztonsággal, megtartva minőségét.

A másik mutató, amire figyelned kell, a gyártási eljárásból ered. A gyártási folyamat lehet húzás, vagy más néven extrudálás, amit A betűvel jelölnek, a sajtolás vagy préselés, amit B betűvel, és az öntés, amit pedig C betűvel. (Az ABC betűk a nemzetközi jelülések.) Ha tehát biztosan fagyálló lapot szeretnél, akkor válassz A.I. és B.I. jelölésűt.

A harmadik fontos tulajdonság a kopásállóság, ami főleg a mázas lapoknál lényeges. A kopásállóságot I-V osztályba sorolják: I: csak falburkolatként alkalmazd, vagy legfeljebb puha utcai cipőben használd, ritkábban használt helyiségekben, de a legjobb az otthoni kényelmes puhatalpú papucs, II: lakásokban, a kopásnak kevésbé kitett helyiségekben, legfeljebb puha talpú cipőben történő járkálásra tervezték, III: lakásokban a kopásnak jobban kitett belső terek burkolására ajánlott, például nappali, IV: középületek, vendéglátó helyiségek közösségi és közlekedő tereibe teheted, V: csak gres lapok esetén.

A negyedik tulajdonság, ami gyakorlati szempontból igen fontos lehet, a csúszásállóság. Ebből a szempontból a felület kialakítása lehet sima, rovátkolt, barázdált, spriccelt, stb. Fürdőben ugye nem érdemes tükör sima járólapot helyezni.

A fugahézagok kitöltésére használj színes fugázóanyagot, így a felület sokkal barátságosabb, harmonikusabb lesz! Fontos! A burkolólapok mérete EU szabvány szerint gyártott lapoknál a fugamérettel csökkentett, vagyis kisebb, mint a koordinációs méret. Egy 30 x 30 cm-es lap mérete 29,7 x 29,7 cm. Ez a burkolat megtervezése szempontjából igen fontos!Kapcsolódó cikkek

Ülőgarnitúrák bőrből

Ülőgarnitúrák bőrből

Örök klasszikus: a bőr!
Franciaágyak kárpitozva

Franciaágyak kárpitozva

Újra hódít a kárpitozott franciaágy!
Garnitúrák étkezéshez

Garnitúrák étkezéshez

Garnitúrában egyszerűbb! Kattints és olvass az étkezőkről!
Te sem tudod, hogy balos, vagy jobbos?

Te sem tudod, hogy balos, vagy jobbos?

Egy kis felvilágosítás, hogy biztosan jól dönts!
Figurás dohányzóasztal tudnivalók

Figurás dohányzóasztal tudnivalók

Egyedi dohányzóasztalok egyedi stílusú lakásokba!