Kanapé Trend

Kanapé trend és kanapé vásárlási tanácsok

 

Padlóburkolat

A járólapok alapvetően hidegburkolatok, de ha padlófűtést választasz lakásod melegítésére, akkor kétség kívül neked meleg burkolat lesz.

A kerámia elnevezés az agyag szóból származik. A kerámiák a lakberendezés szempontjából elsősorban fal- és padlóburkoló lapokként használatosak.

Ezek a kerámia burkolólapok kiváló műszaki tulajdonságaiknak köszönhetően a legelterjedtebb burkoló anyagok. A kerámialapok felhasználhatóságát a szerkezeti felépítésük határozza meg.

Amit vegyél figyelembe a választáskor: Az egyik legfontosabb mutató az úgynevezett porozitás, ami a lapok vízfelvevő képességét, illetve fagyállóságát is befolyásolja. A fagyállóság igen jelentős gyakorlati szempont a padlólapok kiválasztásánál, főleg a kültérieknél. Az I. jelölésű lapok fagyállóak, a II.a jelűek közepesen fagyállóak, a II.b jelölésűek nem fagyállók, ezért ezeket csak beltérben vagy fagytól védett helyen használd fel. A III. jellel ellátott lapoknak már magas, 10 % fölötti a vízfelvételi képessége, ezért csak falburkolatként vagy víz és nedvességmentes helyen alkalmazhatod biztonsággal, megtartva minőségét.

A másik mutató, amire figyelned kell, a gyártási eljárásból ered. A gyártási folyamat lehet húzás, vagy más néven extrudálás, amit A betűvel jelölnek, a sajtolás vagy préselés, amit B betűvel, és az öntés, amit pedig C betűvel. (Az ABC betűk a nemzetközi jelülések.) Ha tehát biztosan fagyálló lapot szeretnél, akkor válassz A.I. és B.I. jelölésűt.

A harmadik fontos tulajdonság a kopásállóság, ami főleg a mázas lapoknál lényeges. A kopásállóságot I-V osztályba sorolják: I: csak falburkolatként alkalmazd, vagy legfeljebb puha utcai cipőben használd, ritkábban használt helyiségekben, de a legjobb az otthoni kényelmes puhatalpú papucs, II: lakásokban, a kopásnak kevésbé kitett helyiségekben, legfeljebb puha talpú cipőben történő járkálásra tervezték, III: lakásokban a kopásnak jobban kitett belső terek burkolására ajánlott, például nappali, IV: középületek, vendéglátó helyiségek közösségi és közlekedő tereibe teheted, V: csak gres lapok esetén.

A negyedik tulajdonság, ami gyakorlati szempontból igen fontos lehet, a csúszásállóság. Ebből a szempontból a felület kialakítása lehet sima, rovátkolt, barázdált, spriccelt, stb. Fürdőben ugye nem érdemes tükör sima járólapot helyezni.

A fugahézagok kitöltésére használj színes fugázóanyagot, így a felület sokkal barátságosabb, harmonikusabb lesz! Fontos! A burkolólapok mérete EU szabvány szerint gyártott lapoknál a fugamérettel csökkentett, vagyis kisebb, mint a koordinációs méret. Egy 30 x 30 cm-es lap mérete 29,7 x 29,7 cm. Ez a burkolat megtervezése szempontjából igen fontos!Kapcsolódó cikkek

Design kanapé tudnivalók

Design kanapé tudnivalók

Ha a nem mindennapi stílust kedveled!
Gyermek forgószékekről

Gyermek forgószékekről

Hogy kényelmesen teljen a tanulás is!
Cipősszekrény és előszobafal információk

Cipősszekrény és előszobafal információk

Ha rendet szeretnél az előszobában is...
Kicsi a lakásod? Nagyobbítsd meg!

Kicsi a lakásod? Nagyobbítsd meg!

Apró trükkök, melyektől tágasabb lesz a lakásod. Kattints és olvasd el!
Csillárok, mennyezetre szerelhető lámpák

Csillárok, mennyezetre szerelhető lámpák

A kiegészítők is fontosak!